S t y l e Corner

S t y l e Corner = Stílusról, stílusosan. Részletesen írok körül olyan témákat, melyek véleményem szerint Magyarországon még nem túl felkapottak. A S t y l e Corner megvalósításával egy régi álmom vált valóra, a számomra legkedvesebb két témával foglalkozhatom, azaz a divat világával és az írással. Bízom benne, hogy a blog-rengetegben sikerül olyan bejegyzéseket közölnöm, melyek informatívak és élvezetesek számotokra. Jó szórakozást kívánok!

Utolsó kommentek

Friss topikok

Blythe - Divat-Baba kultusz - III.rész

2011.01.02. 08:19 ugrifüles

 

Blythe Doll napjainkban
A baba megtalálható mindenütt. Tulajdonosai különböző designer ruhákba öltöztetve fotózzák a legváltozatosabb helyszíneken. Bátran állíthatjuk, hogy egyfajta önkifejezési eszköz lett, egy "új szupermodell" és egyben média jelenség.

Megtalálható a Facebookon többféle néven, formában, a Youtube-on és képfeltöltő portálokon, mint például a www.flickr.com. Neves divattervezők állandó modellje és gyűjtők álmainak netovábbja és kislányok példaképe.

Sokat gondolkoztam azon, minek köszönheti a Blythe mostani népszerűségét.

Enter the world of Blythe – Belépés a Blythe világába

Azt gondolom, hogy lélekben gyermeknek megmaradt nők, a divatrajongók tudtak azonosulni ezzel a hatalmas, tágra nyílt szemű kedves babával. Olyan ruhákba öltöztethetik, melyeket az életben nem biztos, hogy meg tudnának engedni maguknak de ha mégis belefér a kosztpénzbe, nem tudnák viselni ezeket a ruhákat, nem jól illenének testalkatukhoz. A baba fotogén, így a fényképeken nem a saját képeinken kell szörnyűlködni, hanem amerre jártunk Blythe által közzétehetjük életünk egy kis szeletét...

Keleti rajongó tábor

A baba különösen a keleti országokban Japánban, Thaiföldön elképesztően divatos.
A Thai nők hihetetlen mennyiségben vásárolnak ruhákat, kiegészítőket, sminket babájuknak. Bangkokban nincs olyan bevásárlóközpont, ahol ne árulának valamilyen Blythe terméket. Ha azt gondolnánk, hogy ezeket a babákat a gyerekek vásárolják, akkor tévedünk.

Babydolls for Big girls

A célközönség 16-40 év közötti, magas társadalmi osztályhoz tartozó nőkből áll.
A Keleti nők számára amióta kinyílt a világ megváltozott a szépségideál, hogy mit tart szépnek egy Thai vagy egy japán nő és itt most egyáltalán nem a férfiak véleményéről beszélek. Alapvetően mindig azt gondoltam, hogy a nők elsősorban egymással versenyeznek és nőtársaik elismerését szeretnék a leginkább elérni.
Nos ez a baba-őrület a legjobb példa erre.

A Kelet szépe
Álmaiban hogy is néz ki egy keleti fiatal nő?
Még véletlenül sincs ébenfekete haja vagy gyönyörű vágott szeme, hiszen mindenkinek alaphelyzetben ugyanezek a pareméterek igazak a megjelenésére.
A Boszporuszon túl semmi másra nem vágynak jobban, mint különbözni.
Ez az oka annak, ha valaki Tokióban jár, megrökönyödve fogja tapasztalni, hogy alig akad fekete hajszínnel rendelkező japán férfi, nő, mindenkinek ronda árnyalatú szőkített barna, barnásvörös vagy a nagyon elszántaknak szőke haja van. Amíg nálunk a mellplasztika, addig keleten a szemműtétek vezetnek népszerűségben, hiszen minden vágott szemű hölgy európai tekintetre vágyik.

A Blythe baba pedig tökéletesen megfelel a túlidealizált keleti szépségideálnak. Nagy szemek, magas homlok, kicsi pisze orr, édes száj, gyönyörű hajkorona és kék, zöld szemszín! Egy korai 40 éves thai nő számára teljesen elfogadott hétvégi program a Blythe babája sminkelése, fotózása vagy egy hasonló érdeklődésű hölgyekből álló klub látogatása, összekötve akár vásárlással.

Bízom benne, hogy az érdeklődőnek a 3. részes sorozattal sikerült teljes képet adnom a Blythy babák különleges világáról!


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stylecorner.blog.hu/api/trackback/id/tr452553574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hegemony77 2012.05.30. 17:22:58

Nagyszerű cikksorozat. Teljes részletességel mutatja be a témát! Én néhány hónappal a cikkek megjelenése előtt találtam rá ezekre a babákra és azóta ruhákat készítek nekik. Akár benne is lehetnék a cikkben :)
süti beállítások módosítása