S t y l e Corner

S t y l e Corner = Stílusról, stílusosan. Részletesen írok körül olyan témákat, melyek véleményem szerint Magyarországon még nem túl felkapottak. A S t y l e Corner megvalósításával egy régi álmom vált valóra, a számomra legkedvesebb két témával foglalkozhatom, azaz a divat világával és az írással. Bízom benne, hogy a blog-rengetegben sikerül olyan bejegyzéseket közölnöm, melyek informatívak és élvezetesek számotokra. Jó szórakozást kívánok!

Utolsó kommentek

Friss topikok

Pink színterápia 2011-ben (Honeysuckle)

2011.01.04. 04:44 ugrifüles

 

 
Panton - 2120
 
A tervezők pszichiátereink helyett lélekdoktoraink lesznek az idei évben. Úgy gondolták, hogy tekintettel az elmúlt két év válságos időszakaira, szükségünk van valamire ami jókedvre derít minket, vidámsággal tölti el szívünket, magával ragad és legyűri a 2008-as íriszkéket és a 2009-es türkizt.
 
A Panton előrejelzése szerint 2011-ben – a szerintem fukszia avagy riadt rózsaszín, ciklámen névre hallgató – „ honeysuckle” veszi át a hatalmat a divatvilágban, lakberendezésben egyaránt.  Pontosabban úgy fogalmaznak, hogy „egy szín az örökkévalóságnak” szabad fordításban. Aki ezt a színt viseli bátor, megnyerő, magabiztos – ami egy ilyen ruha megvásárlásához alapvetően fontos - és egyáltalán nem átlagos, hétköznapi. Leatrice Eiseman a Panton Colour Institute igazgatója szerint ez a szín maga a Tavasz, a Nyár.
Viselőjének egészséges ragyogást kölcsönöz.  Vegyük fel bátran alkalmi ruhaként, férfiak bevadíthatják a nyakkendőiket és a kissé félénkebb hölgyek pedig a kiegészítők terén élhetik át a „honeysuckle-színterápiát”.
 
Színpárok
 
A Panton javaslata szerint ennek a pink színnek örökzöld partnere a fekete. De idén a tervezőjük sok fenyőerdőben járhatott mert megragadta ez a szín is és azt javasolja párosítsuk bronzos zöld árnyalatokkal, barnákkal....
Kíváncsian várjuk az eredményt.
 
Saját terápiás élmény

Éppen harmincon túl, Krisztusi korban nekem engem ez a szín nosztalgikus időutazásra csábít a 80-as évekbe, amikor a nagy szocialista rendszer hiánygazdaságában, őrülten menő dolog volt ebben a színben pompázó szűk sztreccsruhát hordatni.
A sportosabbak neon rózsaszínre cserélték az unalmas cipőfűzőiket.
Az esküvői és asztaldekoráció területén már 2010-ben is tapasztaltam a barna, pink házasságának terjedését, gondolom ez a tendencia az idei évben fog a csúcsra érni.
 
Az új trendből nekem a kiegészítők és a koktélruhák nyerték el a tetszésemet. Ha választanom kéne egy egyenes "shift" vonalú Mark & Spencer ruha mellett tenném le a voksom.
 
De ahogy én kihagytam a kéklő, lilában úszó éveket garantáltan lesznek olyanok akik igazán éreznék „önazonosnak” ezt a vibráló színt.
 
Boldog Új Évet kívánunk!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stylecorner.blog.hu/api/trackback/id/tr962558996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása